Startpagina Actueel

Milcobel handhaaft standaard melkprijs voor mei

Milcobel zal voor de lopende leveringen van de maand mei 2024 een standaard melkprijs hanteren van 41,00 euro per 100 liter. Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 45,25 euro per 100 liter voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor mei bedraagt 5,3947 euro per kg.

Leestijd : 1 min

Milcobel houdt de melkprijs stabiel op basis van de actuele resultaten en houdt de vinger aan de pols wat de evoluties van de zuivelmarkten betreft. Voorspellingen maken voor de langere termijn blijft vandaag echter moeilijk.

Algemene ledenvergaderingen met kersvers CEO

Vandaag, op 23 mei, starten de algemene ledenvergaderingen van Milcobel. Dat zijn jaarlijkse bijeenkomsten in de respectievelijke ledenkringen waar toelichting gegeven wordt bij de resultaten van 2023 en de leden geïnformeerd worden over lopende en geplande projecten. Het belangrijkste agendapunt wordt zeker en vast de kennismaking met CEO Peter Grugeon. Hij start pas op 1 juni, maar zal reeds op alle ledenkringvergaderingen aanwezig zijn. De nieuwe CEO kijkt alvast uit naar de rechtstreekse dialoog met de leden-coöperanten. Meer over zijn aanstelling als CEO lees je hier.

Milcobel

Lees ook in Actueel

Zuivelverwerkers vragen langetermijnbeleid

Melkvee De zuivelverwerkende industrie in België heeft vorig jaar minder omzet gedraaid en de tewerkstelling zien afnemen. De sector vraagt naar aanleiding van zijn jaarvergadering een langetermijnbeleid aan de politiek.
Meer artikelen bekijken