Startpagina Actueel

Transformatieproject ‘De voedingsketen verduurzaamt’ haalt inspiratie uit de niche

Wat hebben Belgisch biobrood, visburgers van bijvangst, Belgische soja voor menselijke consumptie, varkens zonder antibiotica en een ophaalsysteem voor voedselresten met elkaar gemeen? Ze verhogen de duurzaamheid van de Vlaamse voedingsketen. Door te doen, maar ook door te inspireren.

De voedingsketen staat onder druk: ze moet duurzamer produceren. Als antwoord op de steeds luidere roep naar meer duurzaamheid startten de verschillende schakels in de voedingsketen in 2013 het transformatieproject ‘De voedingsketen verduurzaamt’ op. In dat kader organiseerden de partners van het project vorige week een inspiratie-evenement....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Krijgt vleesverkoop via korte keten meer toekomstkansen?

Korte Keten De verkoop van vlees via de korte keten staat in Vlaanderen al lang onder druk. De sluiting van slachthuizen, de zoektocht naar bekwame slagers en versnijders, de steeds complexere regelgeving en de oplopende kosten maken het voor vlees- en vleespakketverkopers erg moeilijk om rendabel te blijven of te groeien. Een sterk netwerk van hoeveslagers en erkende kleine uitsnijderijen kan hun toekomst verzekeren.
Meer artikelen bekijken