Startpagina Economie

Nieuwe CEO voor Vion

Vion heeft Ronald Lotgerink (57) benoemd als nieuwe CEO. Lotgerink is afkomstig van vleeswaren- en conservenbedrijf Zwanenberg Food Group en zal per 1 september aan de slag gaan. Lotgerink volgt de Vlaming Francis Kint op. Kint op zijn beurt maakt de overstap naar het beursgenoteerde Ter Beke uit Waarschoot.

Leestijd : 1 min

Lotgerink begon zijn loopbaan bij KPMG. Hij trad in 1989 aan als financieel directeur bij Zwanenberg Food Group en werd in 2007 benoemd tot CEO. Opmerkelijk is dat Lotgerink sinds 2014 ook lid is van de raad van commissarissen van Vion. Lotgerink heeft dus al 3 jaar tamelijk intensief in de keuken van het vleesbedrijf gekeken.

“Vion en de agrarische sector en voedingsindustrie zijn voor Ronald goede bekenden. Hij is zeer goed thuis in de uitdagingen van de internationale vleesmarkten en heeft uitgebreide ervaring met merkproducten, huismerken en de vleesverwerkende industrie”, aldus Sipko Schat, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vion.

“Hij heeft nauwe banden met leveranciers, klanten en producenten, en is wat ons betreft de perfecte kandidaat”, aldus Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen van Vion. Lotgerink, een slagerszoon, noemt Vion in een verklaring een systeembedrijf binnen de vleesindustrie. Met een omzet van €5,1 miljard behoort het bedrijf tot de grootste varkens- en runderslachterijen van Europa, met ook inkoop in België.

Lotgerink wil alvast geen breuk maken met het verleden. “Vion beschikt over de juiste strategie om een duurzame toekomst binnen deze industrie op te bouwen en ik wil deze voortzetten en versterken.”

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken