Startpagina Paarden

Unik van Belle: nieuwe kampioen

Op zondag 5 maart werd in het Bloso-centrum te Waregem onder een ruime publieke belangstelling de jaarlijkse hengstenkeuring van het Vlaams Paard gehouden.

Leestijd : 1 min

Twee hengsten werden vorig jaar reeds goed gekeurd, en moesten dit jaar opnieuw aangeboden worden voor hun tweede keuringsjaar: Homerville Prince (1m88) van Jurgen Talpe uit Komen werd voor het tweede jaar opnieuw goedgekeurd. Quatro Van ter Bracht(1m87) van Philip Cornelis uit Lamskouter werd eveneens voor de tweede maal goedgekeurd.

Nieuwe hengst

De nieuw aangeboden hengst Unik van Belle (1m86) van Jurgen Talpe uit Komen is in Frankrijk (Ferme Beck) gefokt en werd voor het eerst voorgesteld. Deze tweejarige hengst kon bekoren door zijn totaalbeeld en exterieur, dat zeer dicht aanleunt bij het ideaal beeld van het moderne Vlaams Paard. Een jong paard (net geen drie jaar) dat bijna 900 kg weegt, met adel en een chique belijning. Dit in combinatie met een eerlijk karakter en een werkwilligheid. Uniek liet een heel mooie bereden en aangespannen proef zien. “Deze mengelmoes van goede kwaliteiten deed de nieuw gekomen hengst bij de eerste deelname klimmen naar de kampioenstitel 2017”, aldus juryvoorzitter Patrick Trio.

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken