Vijf Vlaamse lekkernijen krijgen erkenning als streekproduct
VLAM erkent vijf nieuwe Vlaamse traditionele streekproducten. Aan de bestaande lijst worden dit keer dranken en zoetigheden toegevoegd. Het gaat om Aarschots gebak, Haspengouwse confituur, Haspengouwse kersen op kriekensap, Haspengouwse Chardonnay wijn en Hasseltse graanjenever. Het is de tweede erkenningsronde in 2018.
Voor de tweede keer dit jaar erkent VLAM – Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing traditionele streekproducten. De huidige waaier van erkende Vlaamse streekproducten is zeer breed en gaat van vlees over zoete lekkernijen tot drank. Daar komen nu nog vijf producten uit Limburg en Vlaams-Brabant bij. “Het is ontzettend fijn dat producenten een aanvraag indienen om hun traditioneel streekproduct te laten erkennen. Dankzij hun passie kunnen wij de Vlaamse eetcultuur extra onder de aandacht brengen”, aldus Jo Van Caenegem,...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement