Startpagina Actueel

Vijf Vlaamse lekkernijen krijgen erkenning als streekproduct

VLAM erkent vijf nieuwe Vlaamse traditionele streekproducten. Aan de bestaande lijst worden dit keer dranken en zoetigheden toegevoegd. Het gaat om Aarschots gebak, Haspengouwse confituur, Haspengouwse kersen op kriekensap, Haspengouwse Chardonnay wijn en Hasseltse graanjenever. Het is de tweede erkenningsronde in 2018.

Voor de tweede keer dit jaar erkent VLAM – Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing traditionele streekproducten. De huidige waaier van erkende Vlaamse streekproducten is zeer breed en gaat van vlees over zoete lekkernijen tot drank. Daar komen nu nog vijf producten uit Limburg en Vlaams-Brabant bij. “Het is ontzettend fijn dat producenten een aanvraag indienen om hun traditioneel streekproduct te laten erkennen. Dankzij hun passie kunnen wij de Vlaamse eetcultuur extra onder de aandacht brengen”, aldus Jo Van Caenegem,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Johan De Wilde, een Waalse varkenshouder met de blik op de toekomst

Varkens In een sector die constant evolueert, zoals de veeteelt, is het verstandig om ver genoeg vooruit te plannen, als je niet voor verrassingen wil komen te staan. Johan De Wilde, varkenshouder in Geldenaken (Jodoigne, Waals-Brabant), begrijpt dat maar al te goed. Met zijn nieuwe stallen heeft hij zich gericht op een heldere en modulaire indeling en ruimtebesparing, zodat hij en zijn dieren met een gerust hart de toekomst tegemoet kunnen gaan.
Meer artikelen bekijken