Startpagina Paarden

‘Stal ’t Elshof’ uit Bazel-Waas

Kevin Kools (35) en Els Bonnaerens (28) zijn 5 jaar geleden gestart met het houden van trekpaarden. Hun stal ’t Elshof, genaamd naar Els, bestaat momenteel uit 3 trekpaarden: Elodie van ‘t Rooiveld (9 jaar), Mieke van ‘t Slobbergor (4 jaar) en de tweejarige zelfgefokte hengst Emiel van ‘t Elshof (v. Rodenbacht, de in Duitsland gekeurde hengst van Brouwerij Palm).

Leestijd : 1 min

“Alle drie leerden we ze op van nul, met hart en ziel”, vertelt Kevin Kools. “Voor volgend jaar hopen we op twee veulens van Déja vu van Waardzicht, want wij houden van de bruinschimmelkleur.”

Kevin en Els rijden met hun paarden vaak mee met het team van Louis Van de Vijver uit Melsele op evenementen, processies, wedstrijden, enzovoort. Els stond verschillende jaren op de top van de piramide. “We hebben ook onze eigen huifkar waarmee we prachtige wandelingen maken in het mooie Bazel en omstreken. Ook rijden onder het zadel en prijskampen behoren tot onze wekelijkse activiteiten”, aldus Kevin. Eén keer per jaar is hij een fanatieke ganzenrijder. Hij doet dit zelfs nadat hij drie jaar geleden zijn been verloor in een auto-ongeluk. Het gebeurt met de negenjarige merrie Elodie van ’t Rooiveld. “Elke dag zijn onze paarden onze zorg, onze trots, ons leven”, besluiten Els en Kevin.

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken