Startpagina Paarden

Twee nieuwe dressuurhengsten voor Studbook SBS

Tijdens de International Selection Show van het SBS (3-5 maart), traden vier kandidaten aan voor de optie dressuur. Twee van deze vier driejarigen verlieten zondagavond Gesves met het gegeerde dekbrevet.

Leestijd : 2 min

Don Olymp P

Don Olymp P is een fraai gebouwde zoon met uitgesproken mooie bewegingen en een zeer actieve achterhand. Zijn vader is Blue Hors Don Olymbrio (Jazz x de Keur Preferente KWPW-merrie Olymbria (v. Ferro x Sultan). Blue Hors Don Olymbrio is een van de meest veelbelovende prestatiehengsten in de Deense dressuurfokkerij. Olymbria is een telg uit de zeer kwaliteitsvolle KWPN-merrielijn 211. De moederlijn van Don Olymp P verenigt Ferragamo, wiens moeder Elona een Duitse Staatspremiemerrie is, en de Florestan I-dochter Fuerstin Gloria. Florestan I is een Rheinlandse topvererver, zowel in springen als in dressuur.

Fifty Shades of Biolley

Ook de tweede gekeurde dressuurhengst Fifty Shades of Biolley zal de SBS-dressuurfokkerij voorzien van een mix prestatiebloed uit beide disciplines. Zijn vader Fiderbach gaat terug op Fidermark (ook van Florestan I). Moeder Tania van het Wintershof (Elite Dressuur bij het SBS) kan bogen op de nodige adelbrieven. Vooreerst haar bloedlijn, die het waardevolle (spring)sportbloed van Codex koppelt aan dat van de merrie Onoline (Aanbevolen Dressuur SBS) van Landadel. Landadel was een bloedmooie zoon van de legendarische Landgraf I. Landadel vererfde uitstekende bewegingen en springtalent. Tania vh Wintershof heeft een BWP papier en is een van succesmerries van de inmiddels vermaarde Biolley-fokkerij. Bij het SBS verkreeg ze het Elite Label Dressuur.

Fifty Shades of Biolley beweegt uitstekend en zijn mooie maat (1m67 voor een driejarige) is een pluspunt voor een kleinzoon van Fidermark, die vaak klein fokte. Deze hengst is een aanrader voor merries die ‘teveel’ in de dressuurrichting gefokt zijn.

PB

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken