Startpagina Economie

Landbouwbeurs Libramont telt minder bezoekers dan vorig jaar

De Landbouwbeurs van Libramont heeft de voorbije vier dagen 203.852 bezoekers ontvangen. Dat zijn er 3,9 % minder dan bij de editie van 2017. Toch is het beursmanagement zeer tevreden over de alweer 84ste editie van de beurs. Het bracht onder meer twee werelden bij elkaar: die van de landbouw op het platteland, en de groeiende stadslandbouw.

Leestijd : 1 min

Vrijdag was het snikheet en was er minder volk op de beurs, aldus beursmanager Natacha Perat. Het is traditioneel sowieso vaak een relatief rustige dag, waar het weekend en vooral zondag vaak het drukst zijn. Maar maandag, traditioneel de dag waarop de professionelen de beurs bevolken, was "historisch". "De standhouders zijn erg tevreden. Het was een recordjaar op vlak van de kwaliteit van de bezoekers. We hebben serene en optimistische mensen gezien", aldus Perat.

De beurs combineert gezelligheid met zaken en educatieve elementen.
De beurs combineert gezelligheid met zaken en educatieve elementen. - JCB

De beurs is nog niet helemaal voorbij. Op enkele kilometers van het beursterrein vindt vandaag een graslanddemo plaats. Het bezoekersrecord dateert al van 2012, toen er 219.328 geteld werden. In dat jaar werd het Libramont Exposition Centre als vlaggenschip van de beurs gepresenteerd. De volgende editie van de beurs zal plaatsvinden van 26 tot 29 juli 2019 met daarop volgend twee demodagen bosbouw.

Op de beurs van Libramont werd een groot aantal landbouwmachines getoond.
Op de beurs van Libramont werd een groot aantal landbouwmachines getoond. - JCB

Lees ook in Economie

Zal de corridor in de Zwarte Zee standhouden?

Economie In Europa blijft de onzekerheid over de aanvoer van granen uit Oekraïne aanhouden. Er bestaan immers vraagtekens over het standhouden van de graancorridor in de Zwarte Zee en over de nieuwe oogst in Oekraïne in 2023.
Meer artikelen bekijken