Startpagina Paarden

Europees kampioenschap Haflingers

Onlangs was er het ‘Europa Championat’ voor Haflingers in de staatsstoeterij te Stadl Paura in Oberösterreich (Oostenrijk). Er deden 13 landen en 330 Haflingers mee. Het is het grootste en belangrijkste sportevenement voor de Haflinger met alle sportdisciplines: dressuur, springen, western, driving, eventing en vrijspringen.

Leestijd : 1 min

Voor de eerste keer was België vertegenwoordigd met een klein maar goed gemotiveerd team. Voor dressuur ging Ellen Croes met dekhengst Steinbach; springen deed Jason Kuystermans met de dekhengst Amore van de Waaienburghoeve en Mario Gallis met de merrie Perenelle. Eerst was er de dressuurproef van Ellen met Steinbach. Bij het inrijden was Steinbach top maar bij het binnenkomen van de imposante hal was zijn aandacht even weg met puntenverlies als gevolg.

Mario en Jason namen in de advanced class springen deel met Perenelle en Amore. Daarna was het de beurt aan Ellen met Steinbach in de kür op muziek. Resultaat: 63,6 % en een 27ste plaats van de 48 in een zware klasse met gewaagde tegenstanders. Ons Belgisch team is vastberaden om er binnen drie jaar weer bij te zijn met een groter team.

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken