Startpagina Paarden

Dominique Hendrickx, BK-kampioen jumping

Het Belgisch kampioenschap jumping werd vooral beslist in de laatste ronde waarin de kaarten aardig door elkaar geschud werden.

Leestijd : 1 min

Met de 11-jarige Horizon de Regor was Pieter Clemens de eerste die zonder fouten het basisparcours kon afleggen. Daarna volgde als foutloze Armand Doem met de achtjarige Edgard de Prefontaine. Ook Dominique Hendrickx bleef kalm en stuurde de achtjarige Kannabis van de Bucxtale foutloos rond. Omwille van twee fouten en één tijdsfout viel Jérôme Guery buiten de prijzen en belandde op plaats 9. Resultaat: Goud voor Dominique Hendrickx, zilver voor Doem en brons voor Clemens, die met Horizon de Regor (Obourg) twee jaar geleden ook al tweede werd op het Belgisch Kampioenschap. De twee achtjarige paarden die de eerste en tweede plaats bekleedden, zijn beiden afkomstig van Contact van de Heffinck. Frederic Vernaet viel met met Just a Gamble (Toulon) door één tijdsfout in de tweede ronde net van het podium. De vijfde plaats ging naar Nicola Phillippaerts met J’Adore van het Schaeck (Darco).

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken