Startpagina Paarden

Trekpaardenfokkerij ’t Greeveshof uit Kampenhout

Paarden zijn bij Eric en Marleen De Greeff-Van Kelst uit Kampenhout steeds aanwezig geweest. Bij Eric thuis hadden ze vroeger altijd een trekpaard en zo is de voorliefde gebleven. Toch hebben Eric en Marleen enkele jaren bij LRV gereden maar de liefde voor de trekpaarden kwam terug.

Leestijd : 1 min

Vijf jaar geleden werd het eerste trekpaard, de tweejarige bruine Xilver, gekocht en ook opgeleid. Sindsdien staat de teller op vijf trekpaarden. Met de vereniging ‘Den Brabander’ wordt er aan verschillende evenementen deelgenomen zoals stoeten, processies, tochten, jubilea, trouwfeesten, kleine wedstrijden, enz. Dit jaar werd op het Greeveshof het eerste trekpaardveulen geboren. Het is de bedoeling om elk jaar één à twee veulens te fokken. Momenteel staan volgende 5 bruine paarden in Kampenhout: 11-jarige Flicka du Haut des Dames (Major Du Malpaix - Bella van de Kerckemeersch); 7-jarige Xilver van de Lindenhoeve (Souvenir van de Lindenhoeve - Jirka van de Lindenhoeve); 7-jarigeYoppe van het Hermeshof (Bart van Wienenhof - Hanne van het Hermeshof); 3-jarige Farah van het Thiendehof (Dorus van de Molenhoeve - Belle van het Thiendehof.); 2-jarige Marie van ’t Grootveld van Vlaams Brabant (Xeron van het Hermeshof - Hanna van Sint-Martens); veulen Wannes van ’t Greeveshof van Vlaams Brabant (Fiston van Hoeve Ruth - Flicka du haut Des Dames).

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken