Trekpaardenfokkerij ’t Greeveshof uit Kampenhout

Eric en Marleen De Greeff-Van Kelst met Flicka du Haut des Dames en haar veulen Wannes van ’t Greeveshof van Vlaams Brabant.
Eric en Marleen De Greeff-Van Kelst met Flicka du Haut des Dames en haar veulen Wannes van ’t Greeveshof van Vlaams Brabant.

Vijf jaar geleden werd het eerste trekpaard, de tweejarige bruine Xilver, gekocht en ook opgeleid. Sindsdien staat de teller op vijf trekpaarden. Met de vereniging ‘Den Brabander’ wordt er aan verschillende evenementen deelgenomen zoals stoeten, processies, tochten, jubilea, trouwfeesten, kleine wedstrijden, enz. Dit jaar werd op het Greeveshof het eerste trekpaardveulen geboren. Het is de bedoeling om elk jaar één à twee veulens te fokken. Momenteel staan volgende 5 bruine paarden in Kampenhout: 11-jarige Flicka du Haut des Dames (Major Du Malpaix - Bella van de Kerckemeersch); 7-jarige Xilver van de Lindenhoeve (Souvenir van de Lindenhoeve - Jirka van de Lindenhoeve); 7-jarigeYoppe van het Hermeshof (Bart van Wienenhof - Hanne van het Hermeshof); 3-jarige Farah van het Thiendehof (Dorus van de Molenhoeve - Belle van het Thiendehof.); 2-jarige Marie van ’t Grootveld van Vlaams Brabant (Xeron van het Hermeshof - Hanna van Sint-Martens); veulen Wannes van ’t Greeveshof van Vlaams Brabant (Fiston van Hoeve Ruth - Flicka du haut Des Dames).

B.L.

Meest recent

Meest recent