Startpagina Paarden

Haflingers in Sint-Lievens-Houtem

Leestijd : 1 min

Met ruime deelname Haflingers kon de keuring in Sint-Lievens-Houtem niet meer stuk. “Elf november is in Sint-Lievens-Houtem dè dag van de paardenkeuring, een traditie van in de jaren 1890, die tot stand gekomen is omdat de mooiste paarden vaak op voorhand verkocht werden. Een keurwedstrijd bracht daar een einde aan en zo stegen ook de keuringspaarden in waarde. Toch leuk dat de Haflinger daar ook een plaatsje kreeg tussen andere stamboekpaarden”, aldus Karline Notteboom, secretaris van de Vlaamse Haflinger.

Kampioenschappen

Abba von Hafling van Dirk Moerman uit Assenede behaalde het veulenkampioenschap. Ze is een dochter van de elite merrie Awreja en de hengst Sternblick die dit jaar al een paar mooie nakomelingen liet zien. Het jeugdkampioenschap werd gewonnen door jaarling Raevina (Liz Alvermann + Rinemoscha), eigen fokproduct van Per en Maureen Snoeck uit Eksaarde. Aan de tweejarige Bella-Donna von Heiligenblut (Liz Wünderknabe x Babsi II) werd het reserve-jeugdkampioenschap toegewezen. Bella-Donna werd gefokt door Karin Bollen uit Achel, Dirk Moerman uit Assenede viel voor de tweede keer in de prijzen met het dagkampioenschap dat toegewezen werd aan de zesjarige Abbygail (Oostenrijks import met als vader Liz Stilton en moeder Aronja).

Reserve-dagkampioene werd de driejarige Soetkin von Hill (Liz Alcantara + Saartje van het Hoge Lindehof) van Annelies Verbruggen uit Mechelen. Het ruinenkampioenschap was voor de tweejarige Alfi van het hof ten Beukenboom (Liz Alvermann + Charon von Hafling) van Yarno Keppens uit Zandbergen.

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken