Startpagina Akkerbouw

Waalse ginseng-producent haalt miljoenen op

Het Waalse bedrijfje Botalys, voorheen Green2Chem, heeft 3 miljoen euro kapitaal opgehaald. Botalys is gespecialiseerd in de kweek van zeldzame planten, in het bijzonder ginseng.

Leestijd : 1 min

Investeringsfonds VIVES Louvain Technology Fund en andere private aandeelhouders pompen 2 miljoen euro in het bedrijf. Via het Waalse overheidsprogramma "SWAN - Seal of Excellence WALLoNia" wordt nog eens een miljoen euro geïnvesteerd.

Het bedrijf start de industriële productie van ginseng op in een nieuwe fabriek in het Henegouwse Aat. Via hydrocultuur is Botalys erin geslaagd ginseng van erg hoge kwaliteit te kweken. Ginseng wordt onder meer gebruikt in de voedingssector, maar ook in de farma- en cosmeticasector.

In 2018 werd een eerste bestelling binnengehaald, gevolgd door vier bijkomende contracten. Om de productie op te drijven, wordt geïnvesteerd in bijkomende capaciteit. Het is de bedoeling in Aat, via verticale landbouw, dit jaar een ton ginseng te oogsten. Op termijn kan dat worden opgedreven tot zeven ton.

BELGA

Lees ook in Akkerbouw

Gouverneur en Antwerpse deputatie ontvangen eerste witte asperges uit volle grond

Groenten Op donderdag 25 april waren de grootmeesters van ‘het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges’ te gast in het provinciehuis. Ze brachten de eerste witte, Vlaamse asperges uit volle grond mee. Dat doen ze zo goed als elk jaar sinds 1993. Provinciegouverneur Cathy Berx (cd&v) is ridder in het Grafelijk Genootschap. Zij kreeg samen met de Antwerpse deputatie de eer om de eerste asperges te ontvangen.
Meer artikelen bekijken