Startpagina Economie

Carry back-systeem goedgekeurd

De Belgische Kamercommissie voor Financiën heeft het carry back-systeem voor landbouwbedrijven goedgekeurd. Hierdoor wordt het voor landbouwers mogelijk om fiscale verliezen te verrekenen met winsten van voorgaande jaren. Zo krijgen ze de betaalde belastingen in slechte tijden terug. Nu kunnen kunnen de boeren verliezen enkel aftrekken van toekomstige winsten.

Leestijd : 1 min

Boerenbond-voorzitter Sonja De Becker is opgetogen en noemt het in een reactie een belangrijke stap vooruit wat betreft risicobeheersing. Het carry back-systeem treedt normaal gezien vanaf aanslagjaar 2019 in werking. Landbouwers die in 2018 af te rekenen kregen met verlies als gevolg van de extreme droogte, zullen er dus al van kunnen profiteren. Snelle afronding van het carry back-dossier, nog voor de nieuwe verkiezingen in mei, was voor de landbouworganisaties een belangrijke wens.

Boerenbond hoopt dat de politiek ook snel komt tot behandeling van het wetsontwerp tegen oneerlijke handelspraktijken B2B. Daarnaast hoopt men op onder meer een Koninklijk Besluit over rundertuberculose en een positief antwoord op de vraag tot erkenning van de varkenssector als sector in moeilijkheden.

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken