Startpagina Economie

Schauvliege neemt ontslag uit de Vlaamse regering

Vlaams minister van Omgeving, Landbouw en Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) neemt ontslag uit de regering. Dat heeft ze zonet aangekondigd op een emotionele persconferentie op het CD&V-hoofdkwartier, geflankeerd door partijvoorzitter Wouter Beke en minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Leestijd : 1 min

Schauvliege kwam onder vuur te liggen nadat ze afgelopen weekend tijdens een speech had gezegd dat de klimaatbetogingen van de laatste weken deel uitmaakten van een complot tegen haar, iets wat haar naar eigen zeggen door staatsveiligheid was bevestigd. Dinsdagochtend trok ze die woorden in, en excuseerde ze zich ook. Joke Schauvliege mag wel nog aanblijven als Vlaams lijsttrekker in Oost-Vlaanderen.

Belga

Lees ook in Economie

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken