Startpagina Paarden

Bruno Ronsijn wint Haflingerkampioenschap

Eind januari was er in Lunteren (Nl) de jaarlijkse hengstenkeuring voor de Haflingers. Sternblick de L'Our van Bruno Ronsijn uit Voorde werd met glans kampioen.

Leestijd : 1 min

In de zware reeks voor 5-jarige hengsten stond Sternblick de L'Our op de eerste plaats en mocht vervolgens deelnemen aan het kampioenschap. De jury commentarieerde de hengst heel positief: lang gelijnde moderne hengst, die zich in zijn soepele bewegingen onderscheidt van de gemiddelde Haflinger. Hij scoort nl. hoger dan de gemiddelde. “Stern is opwaarts gebouwd, met een sterke bovenlijn, een sprekend hoofd, een hengst met super veel uitstraling. Veel belovend voor de fokkerij”, aldus de commentaar van de jury na afloop.

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken