Startpagina Paarden

Dolgelukkig met Danseuse van Hazelbeek

Op de nationale prijskamp in Gent werd de 13-jarige Danseuse van Hazelbeek, dochter van Baron van ‘t Camillenhof en Sanne van Hazelbeek, gelauwerd als reservekampioene. En dit tot grote vreugde van haar eigenares, de 57-jarige Lutgarde Van Buggenhout uit Herzele.

Leestijd : 2 min

Danseuse heeft al een heel parcours afgelegd: derde op tal als vijfjarige in 2011, jeugdkampioene in Vilvoorde en Oudenaarde. Haar moeder Sanne van Hazelbeek en haar grootmoeder Oliva van Hazelbeek zijn eveneens bij Lutgarde geboren. Bij vader Hendrik Van Buggenhout zag de moeder van Bloc van Oombergen het levenslicht. En Bloc is toch een hengst die voor de fokkerij veel betekend heeft. Zo’n twintig jaar geleden kocht zij haar eerste eigen paard.

Passie en liefde

Van kleinsafaan trok Lutgarde met haar vader Hendrik naar de prijskampen. “Ik was altijd bij papa. Ik ging met hem mee naar de keuringen. Zo heb ik van hem de passie voor de trekpaarden geërfd.” vertelde zij. “Heb ik de passie van mijn vader, dan heb ik de liefde voor de paarden van mijn moeder”, beklemtoont zij. “Want ik zie mijn paarden allemaal even graag. En ze mogen bij mij ook oud worden en sterven. Weet je, ik kan moeilijk verkopen omdat ik ze zo graag zie.” Van beroep is Lutgarde kapster en runt ze om de kost te verdienen een kapsalon. Van zichzelf zegt ze “Ik ben een ‘neige’ kapster en een ‘neige’ boerin.” Wij hopen dat Lutgarde nog veel vreugde mag beleven aan haar paarden en dat ze, wie weet, nog eens een plaats mag opschuiven en kampioene worden.

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken