Startpagina Paarden

Vlaams Paard: nieuw bloed naar België

Ook al werd de eerste hengst Vlaams Paard in 1993 terug naar België gebracht en volgden in de jaren daarop verschillende importen uit de USA, het blijft van groot belang om de Vlaamse Paardenfokkerij in Europa van nieuw bloed te voorzien.

Leestijd : 1 min

Zo werden recent opnieuw 3 paarden uit de USA geïmporteerd. De Komense Stal Talpe die al jaren garant staat voor de import van hengsten, kocht deze keer de 3 jaar wordende hengst ‘Circle Y Ricky’s Max’, een zoon van de topvererver PVF Ricky J uit een Thunderbranch Prince dochter. Deze nieuwkomer zal door Stal Talpe worden voorgesteld op de aanstaande hengstenkeuring op zondag 3 maart in het Bloso-centrum te Waregem.

Verder tekende de gerenommeerde Franse fokkerij Ferme Beck voor de import van 2 merries. Met LCM’s Letty komt een eerste dochter van High Prairie Phantom naar Europa. Deze 4-jarige merrie is drachtig van de in Ohio (USA) ter dekking staande Whispering Winds Dominic en verwacht eind februari haar veulen. Verder werd gekozen voor de tweejarige Chickasaw Master’s Prince dochter Rebar’s Kyra. De verwachtingen in deze merrie zijn uiteraard hoog gespannen als men de volledige pedigree van deze aparte roodvos gaat bekijken. Het stamboek van het Vlaams Paard zal prominent aanwezig zijn tijdens Flanders Horse Expo te Gent.

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken