Startpagina Actueel

Misnoegde leverancier beschuldigd van aardappelen dumpen

Een man uit Zonnebeke wordt ervan verdacht een grote lading rottende aardappelen te hebben gedumpt op de oprit van een woning in Geluwe. Hij riskeert een boete van €400 en een celstraf van een maand met uitstel. De beklaagde leverde aardappelen aan Clarebout, maar er ontstond een conflict tussen de firma en de aardappelleverancier.

Leestijd : 1 min

De verdachte had een contract met Clarebout Potatoes, maar door de droogte kon hij daar niet aan voldoen, met pijnlijke gevolgen. Op 31 augustus vorig jaar escaleerde de discussie. De aardappelen op de oprit van de woning van een aankoper van Clarebout zijn volgens de burgerlijke partij het resultaat daarvan. “De beklaagde vond er niets beters op dan de rottende groenten bij mijn cliënt in de voortuin te dumpen. Niet minder dan twee ton rottende aardappelen”, argumenteerde de advocaat van een aankoper van Clarebout.

De leverancier ontkent echter dat hij de aardappelen dumpte op de oprit van de aankoper. Ook maandag vertelde hij aan de Kortrijkse strafrechter dat hij onschuldig is, maar volgens de advocaat van de burgerlijke partij zijn er foto's en videobeelden waarop te zien is hoe de man op zijn tractor wegrijdt. Naast een vergoeding voor de schade aan de tuin riskeert de aardappelleverancier een boete van 400 euro en een celstraf van een maand met uitstel. Vonnis op 1 april.

DC en Belga

Lees ook in Actueel

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken