Startpagina Actueel

Hendrik Vandamme blijft voorzitter Algemeen Boerensyndicaat

Hendrik Vandamme volgt zichzelf op als voorzitter van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS). Dat meldt de vereniging met hoofdzetel in Roeselare na de vierjaarlijkse statutaire verkiezingen. De Oostendenaar is al sinds 2009 voorzitter van de organisatie die de belangen behartigt van de land- en tuinbouwer.

Leestijd : 1 min

Dinsdag vonden de statutaire verkiezingen van het ABS plaats en kon de vernieuwde Raad van Bestuur, die begin dit jaar werd samengesteld na gewestelijke en provinciale verkiezingen, stemmen over onder meer de voorzitter en ondervoorzitters.

Bij de stemming werd Vandamme unaniem herkozen als nationale voorzitter, voor een derde termijn. Oost-Vlaming Paul Cerpentier blijft de eerste nationale ondervoorzitter en ook Limburger Koen De Busschop blijft tweede ondervoorzitter.

“Voor de vernieuwde ploeg staat een zware opdracht te wachten. De problemen en uitdagingen in de landbouw blijven niet uit en de noodzaak voor een slagkrachtig syndicaat is nog steeds even groot als bij de oprichting van het ABS in 1962”, aldus ABS.

Naar Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken