Startpagina Paarden

Dag voor bijzondere pony- en paardenrassen

Eigenaars van verschillende pony- en paardenrassen kwamen onlangs naar manege De Beggard in Zandhoven voor de dag van bijzondere pony- en paardenrassen. Ze kwamen uit alle streken in België om hun lievelingsdieren voor te stellen aan de hand, bereden of jumpend.

Leestijd : 1 min

Ook vanuit Nederland bracht men uitzonderlijke rassen zoals de Curly Horse merrie Rose Marie’s Jenny van Tom en Masja Mooren: een paard met krulletjes zoals een poedel en hun speciale Irish Cob hengst Legend of de Heavenlysmile. Van de Welsh Pony & Cobs waren alle secties aanwezig: A, B, C, D en Part-Bred. Ook optredens van de twee vertederende maritieme mini-ezeltjes vielen bijzonder in de smaak. De Vlaamse Vereniging voor het gebruik van Welsh Pony’s en Cobs (VVWC) uit Wechelderzande zal ook op zondag 7 juli 2019 tijdens Agricultura in Alden-Biesen een Welsh Pony & Cob show inrichten.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken