Startpagina Paarden

Keuring voor Boulonnaispaarden

Onlangs organiseerde de Koudbloedkoepel in Gent voor de 11de keer de exterieurkeuring voor de Boulonnais paarden. Vierentwintig paarden hebben deelgenomen. Dagkampioene werd de 4-jarige merrie Flamengo du Boncoin van Luc Vandeputte uit Hulste. Kampioenhengst was de 4-jarige Figaro Brimeusois van Guido Vanaeken uit Vorselaar.

Leestijd : 1 min

“De koubloedkoepel is ontstaan uit het gebrek aan mogelijkheden om de belangen van de niet erkende koudbloedrassen te behartigen, waaronder de Boulonnais”, aldus voorzitter John van de Walle. “Voor het Boulonnais ras doen wij het exact op dezelfde manier als het moederstamboek in Frankrijk. Volgens de ere-voorzitter van het Boulonnais stamboek beschikken wij in België over merries die zich best kunnen meten met merries in het moederstamboek”, aldus de voorzitter.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Louter uitblinkers, maar wie gaat dit jaar met de oppergaai aan de haal?

Paarden Het Europese Kampioenschap eind augustus in Milaan bracht misschien niet helemaal wat ervan verwacht werd, maar gelukkig zijn er in de springsport vele andere grote evenementen en daar waren de Belgische paarden wel op de afspraak. Zeges van Aken tot Zuidwolde, van Vancouver tot Sydney. Ook in 2023 regen de Belgische paarden de hoogtepunten aaneen. Tien van hen sprongen zich dermate in de kijker dat ze een nominatie voor het ‘Paard van het Jaar’ in de wacht sleepten.
Meer artikelen bekijken