Startpagina Paarden

Keuring voor Boulonnaispaarden

Onlangs organiseerde de Koudbloedkoepel in Gent voor de 11de keer de exterieurkeuring voor de Boulonnais paarden. Vierentwintig paarden hebben deelgenomen. Dagkampioene werd de 4-jarige merrie Flamengo du Boncoin van Luc Vandeputte uit Hulste. Kampioenhengst was de 4-jarige Figaro Brimeusois van Guido Vanaeken uit Vorselaar.

Leestijd : 1 min

“De koubloedkoepel is ontstaan uit het gebrek aan mogelijkheden om de belangen van de niet erkende koudbloedrassen te behartigen, waaronder de Boulonnais”, aldus voorzitter John van de Walle. “Voor het Boulonnais ras doen wij het exact op dezelfde manier als het moederstamboek in Frankrijk. Volgens de ere-voorzitter van het Boulonnais stamboek beschikken wij in België over merries die zich best kunnen meten met merries in het moederstamboek”, aldus de voorzitter.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken