Startpagina Paarden

Heilige Bloedprocessie in Brugge: Vlaamse Paarden met kruisvaarders

Op donderdag 30 mei ll. was het Vlaams Paard terug aanwezig in de Heilig Bloedprocessie in Brugge. Zoals vorige jaren vertolkten ze de kruisvaarders die de Vlaamse Graaf Diederik van den Elzas voorafgingen in de processie.

Leestijd : 1 min

Met elf paarden en ridders en met vier palfreniers was dit opnieuw een indrukwekkende groep. In totaal liepen er 1.700 figuranten mee in de processie. Ook 66 paarden, 6 kamelen, 6 ezels en 1 os waren van de partij. Zo’n 40.000 bezoekers waren aanwezig, 5000 meer dan vorig jaar. Alles werd in goede banen geleid door de 300 medewerkers. Er werden heel wat vernieuwingen door gevoerd. Hierover vertelt Patrick Trio: “Er werden nog nooit zoveel kostuums tegelijkertijd vernieuwd en er liep een delegatie uit Bethlehem mee in de processie.” Volgend jaar is de vernieuwing van de kostuums van de kruisvaarders aan de beurt, met ander woorden dan rijdt het Vlaams Paard volledig in het nieuw.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken