Startpagina Paarden

Heilige Bloedprocessie in Brugge: Vlaamse Paarden met kruisvaarders

Op donderdag 30 mei ll. was het Vlaams Paard terug aanwezig in de Heilig Bloedprocessie in Brugge. Zoals vorige jaren vertolkten ze de kruisvaarders die de Vlaamse Graaf Diederik van den Elzas voorafgingen in de processie.

Leestijd : 1 min

Met elf paarden en ridders en met vier palfreniers was dit opnieuw een indrukwekkende groep. In totaal liepen er 1.700 figuranten mee in de processie. Ook 66 paarden, 6 kamelen, 6 ezels en 1 os waren van de partij. Zo’n 40.000 bezoekers waren aanwezig, 5000 meer dan vorig jaar. Alles werd in goede banen geleid door de 300 medewerkers. Er werden heel wat vernieuwingen door gevoerd. Hierover vertelt Patrick Trio: “Er werden nog nooit zoveel kostuums tegelijkertijd vernieuwd en er liep een delegatie uit Bethlehem mee in de processie.” Volgend jaar is de vernieuwing van de kostuums van de kruisvaarders aan de beurt, met ander woorden dan rijdt het Vlaams Paard volledig in het nieuw.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Grégory Wathelet lanceert België in de Wereldbeker

Paarden Het was op de tanden bijten op zondagnamiddag 4 november tijdens de wereldbekermanche jumping op Equita Lyon. Het publiek hoopte op een zege in eigen rangen van Julien Epaillard, maar Grégory Wathelet stak hem de loef af… met brio en met Bond, Jamesbond!
Meer artikelen bekijken