Startpagina Paarden

BWP-BRP-veulenkampioenschap van Antwerpen

Onlangs werd in Pulderbos het 15de Antwerps BWP-BRP-veulenkampioenschap betwist. De springveulens werden onderverdeeld volgens leeftijd. Er waren veel inschrijvingen.

Leestijd : 2 min

Mannelijke

In de reeks oudste mannelijke springveulens ging de overwinning naar Tucker M (Nixon van het Meulenhof x Diamant de Semilly) van Stoeterij Molenhof uit Bouwel. Het veulen is gefokt uit een Diamant x Lord Z moeder, Kastoria ter Doorn, eveneens de moeder van goedgekeurde Vigo hengst Piece of Cake M. Bij de jongste mannelijke springveulens was Tjarlie H (Ermitage Kalone x Der Senaat 111) van Sofie Hens uit Nijlen de beste. Tjarlie H is het eerste veulen van Kavale van het Akenhof die als vijf- en zesjarige succesvol deel nam aan de STX-cyclus voor jonge paarden.

Vrouwelijke

Touch of Chilli (Chilli Willi x Thunder van de Zuuthoeve) van Aurelie en Jarne Paulissen-Janssens uit Grobbendonk kreeg de gouden medaille bij de oudste oudste vrouwelijke springveulens. De vader van Touch, Chilli Willi is internationaal actief op het hoogste niveau en moeder Kalita, is een Thunder van de Zuuthoeve X Canabis Z merrie.

Bij de jongste vrouwelijke springveulens was het Tosca Deester (Untouchable x Echo van het Neerenbosch) die de overwinning wist te behalen. Jan Van Hove uit Brecht mocht met de bloemen huiswaarts keren. Tosca Deester is een merrieveulen uit sportmerriestam 74 van BWP. Tosca is een dochter van Inderin, product van Echo van het Neerenbosch. Inderin liep tot haar 5 jaar in de sport en won samen met haar moeder de breederscup in 2012.

Dressuur

Zowel in de reeks mannelijke als vrouwelijke dressuurveulens ging de overwinning naar De Kempenhoeve uit Balen: Talent van de Kempenhoeve (Kingston Blue Hors x Londonderry) won bij de mannelijke en Toplady van de Kempenhoeve (Fuerst Toto x Quarterback) bij de vrouwelijke.

Pony’s

Bij de BRP-ponyveulens klein overwon Apple Juice van het Rozendaelhof (Cassius D.J. x Goldfinger) van Jan Fockaert uit Itegem terwijl bij de BRP-ponyveulens groot het veulen Artemis van den Kievit (Rob Roy van het Klavertje x Anydale Ron) van Martine Michiels uit Booischot de eerste plaats wist te bemachtigen.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken