Startpagina Paarden

Clyde LVB en Francisco Rocha rukken op

De Portugese ruiter Fancisco Rocha toonde met Clyde LVB (v. Clinton I) dat de combinatie in vorm is. Na een tweede plaats in Courriére pakten ze in Lier de eerste plaats bij de zevenjarigen. Op twee stond een bekend gezicht van de cyclus: Virginie Thonon met Kamara du Chabus (Vagabond de la Pomme).

Leestijd : 2 min

Steen Van Meersche, de winnaar van de eerste manche, gaf met Kyamant van 't Spieveld (v. Diamant de Semilly) stevig weerwerk. De combinatie kwam echter niet verder dan de derde plaats, maar ze komen wel aan de leiding in de tussenstand. Christophe Leutenez, eerder op de dag al tweede werd bij de zesjarigen, werd vierde met Cruz van Kerselare Z (v. Chellano Z). Met Joris Vergauwen en Vou Vou Stb Z op plaats vijf eindigde een twee nakomeling van Vagabond de la Pomme in de top vijf.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen trok Kevin Maus zijn zegereeks door. Na winst in Courrière was hij ook de beste in Lier met Fight Club de la Hart (v. Dark de la Hart). Op twee glunderde Christophe Leutenez op Levi's Girl Z (v. Levisto Z). Michael Joly werd derde met de Oldenburgse Ariane’s Inola (v. Clinton I). Als vierde mocht Stive Hoflack met Fabuleu vd Watertoren (v. Mr. Blue) zich opstellen. Joris Vergauwen kwam met F-La Belle Z (v. Figo de Muze) niet verder dan een vijfde plaats. Hij blijft wel aan de leiding in de tussenstand. Maar liefst 249 zesjarigen namen de start, 110 ervan reden dubbel nul.

Bij de vijfjarigen waren er 284 foutlozen op 452 starters. Van de 212 vierjarigen hielden er 157 het strafblad schoon.

Etienne Van Muylem

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken