Startpagina Akkerbouw

Areaal voor wijnbouw in ons land vervijfvoudigd op 10 jaar tijd

Het areaal dat in ons land gebruikt wordt voor wijnbouw is het voorbije decennium gestegen van 76 ha in 2007 tot 384 ha in 2018. De afgelopen jaren kwamen er telkens zo'n 50 ha bij. Dat blijkt uit het antwoord van ontslagnemend minister Denis Ducarme, onder meer bevoegd voor landbouw, op een schriftelijke vraag van Kamerlid Kattrin Jadin (MR).

Momenteel zijn er in ons land 136 wijnbouwbedrijven geregistreerd. De helft beschikt over een oppervlakte kleiner dan een ha met een gemiddelde van 0,41 ha. De vijf belangrijkste wijnregio's in ons land zijn Limburg (Maasvallei en Haspengouw), Vlaams-Brabant (Hageland), West-Vlaanderen (Heuvelland), Namen en Henegouwen (Samber- en Maasbekken). Hier werd in 2018 meer dan 80 procent van de Belgische wijn geproduceerd. Wat de provincies betreft scoorde Henegouwen (562.210 liter) het beste, gevolgd door Limburg (376.549 liter) en Namen (267.145 liter).

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Tessa Avermaete: “We moeten ons voedselbeleid nog meer richten op gezonde voeding”

75 jaar Landbouwleven Zullen we er in de toekomst in slagen om meer dan 10 miljard mensen te voeden? Is de eiwitshift een oplossing? Welke rol kunnen groenten en fruit spelen in de bevordering van de volksgezondheid? Tessa Avermaete, al meer dan 20 jaar een autoriteit op het vlak van voeding en landbouw, gelooft in een duurzamer voedselbeleid gebaseerd op feiten en strategische keuzes, met een duidelijke boodschap aan de consument.
Meer artikelen bekijken