Startpagina Paarden

7 nieuwe trekpaardhengsten brengen totaal op 13

Van de 11 aanwezige hengsten op de eerste keuring in Ghlin kregen er 6 groen licht (zie Landbouwleven van 22.11.19). Een week later volgde de keuring in Oud-Heverlee met 13 kandidaten waarvan er 7 werden goedgekeurd.

Leestijd : 2 min

Kreeg Robby van ’t Langhof de beste score in Ghlin dan was het Milan van het Rijkelhof (Rivaal van de Boterhoeve x Harie van het Rijkelhof) van Nico en Maxim Smeers uit Borgloon die op de tweede keuring één punt meer kreeg dan Robby. Stal de Boterhoeve uit Beervelde volgde nipt met Wodan van de Boterhoeve (Milo van Luchteren x Peron van Dedem). Volgens de punten volgde op de derde plaats Juul van de Westhoek (Darko van het Hof ter Vaalt x Tijn van de Vliegert) van Etienne Van Nevel en Eric Verwilst uit Nevele; Volgens catalogusvolgorde zijn dit de 7 nieuwe hengsten: kleine maat, Brabus van het Oostveld (Vino van Luchteren x Star), eig. Danny Bosmans, Lummen; Flor van het Monnikkenhof (Tibo van Luchteren x Roel), eig. Danny Bosmans, Lummen. Middenmaat: Baltazar van het Meerschenhof (Rivaal van de Boterhoeve x Jef), eig. Luc en Ignaece Imschoot uit Beervelde; Wodan van de Boterhoeve (Milo van Luchteren x Peron), eig. Luc en Ignaece Imschoot uit Beervelde en Milan van het Rijkelhof (Rivaal van de Boterhoeve x Harie), eig. Nico en Maxim Smeers, Borgloon. Grote maat: Maxim van Meldert (Max van Schermershoek x Harie), eig. Frederic Marchal, Willancourt; Juul van de Westhoek (Darko van het Hof ter Vaalt x Tijn), eig. Etienne Van Nevel-Eric Verwilst, Nevele.

‘In Oud-Heverlee kwamen er twee duidelijke toppers naar voren, die beide uit de middenmaat komen. De meeste punten (23,83) verzamelde Milan van het Rijkelhof; Hij viel op vanwege zijn heel mooie rastype en hengsten uitstralïng. De hals kon een tikje meer lengte hebben en zijn bewegingen zijn vlot. Milan werd op de voet gevolgd door Wodan van de Boterhoeve die 23,58 punten verdiende. Wodan is ook goed van type, een echte zoon van zijn vader’, aldus jurylid Monique Beullens.

64 hengstenRekening houdend met de veterinaire keuring en DNA-onderzoek zijn er voorlopig 64 hengsten goedgekeurd voor dekseizoen 2020.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken