Startpagina Economie

Gedupeerde boeren in Nederland spannen procedure tegen Rabobank in

12 melkveehouders in Nederland slepen de Rabobank voor de rechtbank. De boeren vinden dat de bank hen in de problemen heeft gebracht. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Leestijd : 1 min

Volgens de boeren wist de top van Rabobank dat er strengere uitstootregels zaten aan te komen. Ze vinden dat de bank geen torenhoge hypotheken had mogen verstrekken voor de nieuwbouw van stallen, zo stelt hun advocaat.

De overheid deelde fosfaatrechten uit aan boeren op basis van het aantal koeien in hun stal begin juli 2015. Maar veel boeren haden op die datum hun stal - die in aanbouw was - nog niet vol staan.

De Nederlandse overheid deelde fosfaatrechten uit aan boeren op basis van het aantal koeien in hun stal begin juli 2015.
De Nederlandse overheid deelde fosfaatrechten uit aan boeren op basis van het aantal koeien in hun stal begin juli 2015. - Foto: Pixabay

Daardoor mogen ze nu minder koeien houden en zou intussen 800 boeren in de financiële problemen zijn gekomen. De 12 boeren eisen 100.000 euro tot enkele miljoenen euro’s schadevergoeding per geval.

De Rabobank laat weten ‘verrast’ te zijn door de dagvaardiging. Volgens de bank wordt elke vraag uitgebreid beoordeeld. “De ondernemer bepaalt zelf of hij de beschikbare investeringsruime wil benutten, of niet”, aldus Rabobank in het Algemeen Dagblad.

Algemeen Dagblad

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken