Startpagina Paarden

Prachtig lot van Eddy van Langenhove

Eddy Van Langenhove toonde op de nationale prijskamp tijdens Agribex een uitstekend lot van drie merries van dezelfde eigenaar. Zijn lot werd gevormd door drie volle zussen: de 4-jarige Tulp, 5-jarige Iris en 7-jarige Fleur van ’t Langhof.

Leestijd : 1 min

Alle drie producten en chique merries van Matteo van ’t Rietenhof uit de nu 15-jarige Lelie van de Kleine Heide, een dochter van Buffalo van ’t Camillenhof. Dit lot mag in de rij gaan staan van uitmuntende loten zoals familie Dedobbeleer uit Bellingen, gebroeders Verheyden uit Zellik, Kamiel Janssens uit Kruibeke, stal Van Doorselaere uit Drongen, gebroeders De Graeve uit Erpe-Mere, familie Henckens uit Maaseik, enz. Kenners vertellen ons dat ze bij de presentatie op de provinciale prijskamp in Deinze meteen onder de indruk waren.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken