Startpagina Economie

CdH-voorzitter Maxime Prévot uit bed gelicht door landbouwers

CdH-voorzitter Maximé Prévot is vrijdag - symbolisch - uit bed gelicht door een delegatie van de Waalse Federatie van Jonge Landbouwers (FJA). Die kwamen rond 7 uur op twee tractors bij Prévot thuis aankloppen.

Leestijd : 1 min

Bedoeling was een gesprek over mogelijke verbeteringen in de financiële situatie van landbouwers, met name op het federale niveau. Eerder lanceerden jonge boeren al een actie met borden langs de wegen met spreuken als ‘Weet u wie de echte melkkoe is?’, waarin de macht van de handel, verwerking en supermarkten wordt aangeklaagd. Secretaris-generaal Guillaume Van Binst van de FJA zei eerder tegen Le Soir dat er ‘teveel schakels tussen hooivork en vork zijn’. Er wordt eenvoudigweg te weinig door de boeren verdiend.

Vandaag is slechts 6% van de Waalse landbouwers onder 35 jaar oud. Het gemiddelde ligt op 57.

Belga-Landbouwleven

Lees ook in Economie

Voedermarkt in weken 22-23: Graanmarkt vergt opvolging

Granen De graanmarkt wordt geconfronteerd met diverse uitdagingen, voornamelijk gedreven door weersomstandigheden en geopolitieke factoren. Opvolging is noodzakelijk, aangezien deze uitdagingen een directe invloed kunnen hebben op de prijs en beschikbaarheid van graan op de wereldmarkt.
Meer artikelen bekijken