Startpagina Actueel

Stormloop op subsidies voor hagen in Wallonië

In Wallonië lag het aantal ingediende subsidieaanvragen voor het aanplanten van hagen tussen september en december 40 % hoger dan in het begin van het jaar.

Leestijd : 1 min

Dat schrijft La Libre Belgique donderdag. Dat heeft alles te maken met het Waals regeerakkoord.

In haar regeerakkoord dat in september werd voorgesteld, schrijft de Waalse regering dat ze 4.000 km hagen wil aanplanten. Die aankondiging heeft voor een stormloop op de subsidies gezorgd, schrijft La Libre. Uit cijfers van minister van Leefmilieu Céline Tellier (Ecolo) blijkt dat er tussen september en december subsidieaanvragen zijn ingediend voor de aanleg van 45 km aan hagen, 1,7 km aan kreupelbos, 769 rijbomen en 1.878 fruitbomen. Wat de subsidies voor hagen betreft, gaat het om een stijging van 40 % in vergelijking met de eerste helft van 2019.

Belga

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken