Startpagina Economie

Tomatenseizoen gestart bij BelOrta met de eerste Coeur de Boeuf tomaten van het jaar

Vandaag verkocht BelOrta de eerste Coeur de Boeuf tomaten van het jaar. Wim en Katrien Vertommen van tuinbouwbedrijf ‘Den Overkant’ voerden de eerste Coeur de Boeuf tomaten aan. De koper was Alegriafruit. BelOrta was 15 jaar geleden pionier met de tomaten, en is de grootste producent van Coeur de Boeuf in de Benelux.

Leestijd : 1 min

In 2019 voerden de telers bij BelOrta meer dan 3.200.000 kg Coeur de Boeuf aan. Dit seizoen verwacht de organisatie een vergelijkbaar aantal. Omdat Coeur de Boeuf bij BelOrta geoogst kan worden volgens een kleurschaal naar wens, is deze tomaat volgens BelOrta niet alleen in het binnenland maar ook in het buitenland enorm populair. BelOrta biedt Coeur de Boeuf aan in verschillende groepsverpakkingen -gaande van 3 kg tot 6 kg- maar ook kleinverpakking is mogelijk.

Coeur de Boeuf betekent letterlijk ‘ossenhart’ en verwijst naar zijn unieke vorm. Typisch aan deze tomaat is dat hij van binnenuit naar buiten rijpt, wat betekent dat een perfect rijpe tomaat van buitenaf nog groen kan zijn. Hoe roder, hoe rijper is hier de maatstaf.

Lees ook in Economie

De overheid moet een belangrijkere rol spelen in de voedselmarkt

Economie Een eerlijke prijs, het is niet alleen een topic dat in het globale Zuiden speelt. Dat bewees het debat ‘De smaak van eerlijk voedsel’, dat georganiseerd werd door KU Leuven, Groene Kring en Rikolto. Zowel in Vlaanderen als in het verre Tanzania is een degelijk beleid cruciaal om te komen tot eerlijke prijzen voor ons voedsel.
Meer artikelen bekijken