Tomatenseizoen gestart bij BelOrta met de eerste Coeur de Boeuf tomaten van het jaar

Tom Vande Capelle (Alegriafruit), Wim en Brecht Vertommen (Den Overkant) en Gabriel Ghita (Alegriafruit).
Tom Vande Capelle (Alegriafruit), Wim en Brecht Vertommen (Den Overkant) en Gabriel Ghita (Alegriafruit). - Foto: BelOrta

In 2019 voerden de telers bij BelOrta meer dan 3.200.000 kg Coeur de Boeuf aan. Dit seizoen verwacht de organisatie een vergelijkbaar aantal. Omdat Coeur de Boeuf bij BelOrta geoogst kan worden volgens een kleurschaal naar wens, is deze tomaat volgens BelOrta niet alleen in het binnenland maar ook in het buitenland enorm populair. BelOrta biedt Coeur de Boeuf aan in verschillende groepsverpakkingen -gaande van 3 kg tot 6 kg- maar ook kleinverpakking is mogelijk.

Coeur de Boeuf betekent letterlijk ‘ossenhart’ en verwijst naar zijn unieke vorm. Typisch aan deze tomaat is dat hij van binnenuit naar buiten rijpt, wat betekent dat een perfect rijpe tomaat van buitenaf nog groen kan zijn. Hoe roder, hoe rijper is hier de maatstaf.

Meest recent

Meest recent