Startpagina Economie

Fevia-roadshow wijst ministers en jongeren op positieve impact van bedrijven op klimaatuitdagingen

Met een roadshow doorheen de vijf Vlaamse provincies willen de Vlaamse Ondernemers – 19 Vlaamse werkgevers- en sectororganisaties waaronder Fevia Vlaanderen – ministers en jongeren wijzen op de positieve impact van bedrijven op de klimaatuitdagingen. Ook de Vlaamse voedingsindustrie kan daarbij uiteraard niet ontbreken en ontving minister Crevits bij Agristo.

Leestijd : 1 min

Duurzaam ondernemen zit echt in het DNA van Vlaamse bedrijven. Niet alleen zorgden zij de voorbije jaren al voor de grootste CO2-daling, dankzij hun innovatie en producten bieden ze oplossingen voor het duurzaamheidsvraagstuk van de samenleving. Dat geldt zeker voor de Vlaamse voedingsindustrie.

Enkele voorbeelden spreken voor zich. Zo werken Milcobel en ILVO samen aan de verlaging van de CO2-uitstoot door melkvee, haalt de bierboot van AB InBev 5000 vrachtwagens van de Belgische wegen en is bio bakkerij De Trog een CO2 neutrale bakkerij.

Schoolvoorbeelden

De Vlaamse Ondernemers laten daarom de Vlaamse ministers en scholieren tien schoolvoorbeelden van Vlaams duurzaam ondernemerschap ontdekken. Van 5 tot en met 16 maart is de kans groot dat je ergens in Vlaanderen een hybride bus van De Lijn ziet rijden, gevuld met bedrijfsleiders, scholieren en een Vlaamse minister.

19 Vlaamse werkgevers- en sectororganisaties nemen hen mee om zelf te ervaren hoe bedrijven duurzaam ondernemen in de praktijk brengen, zowel in hun producten als werkmethoden. Ook de voedingsindustrie draagt dus haar steentje bij. Op 11 maart ontving Agristo, een wereldspeler in de ontwikkeling en productie van diepgevroren aardappelproducten, de roadshow.

LV

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken