Startpagina Economie

Markten kunnen gewoon doorgaan in de week, in het weekend enkel met voedingskramen

Markten kunnen nog doorgaan. Meer afstand tussen de kramen in de week, en in het weekend enkel voedingskramen.

Leestijd : 1 min

Volgens het crisiscentrum zouden markten tijdens de week kunnen, maar marktkramen zouden dan wel verder uit elkaar moeten staan. Tijdens het weekend zijn dan weer enkel voedingskramen toegestaan. Er komt dus zeker geen algemeen verbod op markten. Maar sommige gemeenten, zoals bijvoorbeeld de stad Gent, lieten eerder al verstaan dat ook markten afgeschaft zouden worden. Of dat verbod blijft, is niet duidelijk.

Hendrik Vandamme, voorzitter van het Algemeen Boerensyndicaat, was alvast niet opgezet met de beslissing van de stad Gent. Dat liet hij op Twitter weten. “Dit is niet alleen een aanslag op het inkomen van de boer, maar ook niet logisch naar volksgezondheid. In open lucht voeding kopen is blijkbaar gevaarlijker dan in supermarkt”, liet hij donderdagnamiddag voor de nieuwe beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad weten.

Maar de algemene, federale richtlijn is: tijdens de weekdagen gaan markten gewoon door en wordt gevraagd de nodige plaats tussen de kramen te laten. Tijdens het weekend zullen er enkel kramen toegelaten worden met voedingsmiddelen.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken