Tiense suikerraffinaderij strijdt tegen Covid-19, produceert nu desinfecterende gel

De Tiense Suikerraffinaderij pakt zijn verantwoordelijkheid in deze crisis, en gaat desinfecterend gel maken om eigen mensen maar ook artsen en verplegend personeel te beschermen.
De Tiense Suikerraffinaderij pakt zijn verantwoordelijkheid in deze crisis, en gaat desinfecterend gel maken om eigen mensen maar ook artsen en verplegend personeel te beschermen. - Foto: Belga

Dat de Tiense Suikerraffinaderij desingecterende gel kan maken, moest eerder worden uitgeproveerd, aldus CEO Guy Paternoster. "Onze teams hebben de afgelopen dagen enorm hard gewerkt en de tests zijn overtuigend: vanaf maandagochtend produceren we desinfecterende gel op basis van ethanol uit tarwe en bieten. De eerste 2.000 liter worden aan het eind van de dag gebotteld." De Tiense Suikerraffinaderij volgt daarmee het voorbeeld van het Franse Tereos en het Nederlandse Suiker Unie, die al even eerder desinfecterende gel gingen maken.

De...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Lees elke maand gratis 3 artikelen
Ik registreer mij

Ik ben abonnee op Landbouwleven


Ik ben al geregistreerd
Log in

Ik registreer mij
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent