Startpagina Covid 19

Seizoensarbeiders mogen Duitsland niet meer binnen

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn seizoensarbeiders in Duitsland niet langer welkom. Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken vaardigt een inreisverbod uit dat om 17 uur ( 25 maart) van kracht gaat.

Leestijd : 1 min

Het verbod geldt voor de inreis uit derde landen, het Verenigd Koninkrijk en EU-landen zoals Bulgarije en Roemenië, die volgens de de Duitse regering niet alle Schengenregels toepassen. Ook voor seizoensarbeiders uit Polen of Oostenrijk, ‘waar de controles aan de binnengrenzen tijdelijk heringevoerd zijn’, geldt de maatregel.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn de beperkingen ‘absoluut noodzakelijk om de besmettingsketens te onderbreken’. Volgens de voorzitter van het Duitse boerenverbond, Joachim Rukwied, zal het inreisverbod voor seizoensarbeiders de landbouwsector erg hard treffen. Vooral de fruit-, groente- en wijnboeren hebben dringend nood aan arbeidskrachten. Rukwied benadrukt dat het verbod zo kort mogelijk moet worden gehouden.

In de Duitse landbouw zijn jaarlijks zowat 300.000 seizoensarbeiders actief. Ze komen voornamelijk uit Oost-Europa.

Belga

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken