Minister Crevits dringt aan op Europese steunregeling voor land- en tuinbouwbedrijven

Voor de Belgische ministers van Landbouw is het openhouden van de grenzen tussen de Europese lidstateneen een absolute prioriteit, vooral voor de import en export van landbouw- en voedingsproducten en voor werknemers uit andere landen, zoals seizoen- en grensarbeiders.
Voor de Belgische ministers van Landbouw is het openhouden van de grenzen tussen de Europese lidstateneen een absolute prioriteit, vooral voor de import en export van landbouw- en voedingsproducten en voor werknemers uit andere landen, zoals seizoen- en grensarbeiders. - Foto: S. Hermann

Vanmiddag maakten de ministers van Landbouw en Visserij van alle lidstaten samen met de Europese commissie een stand van zaken op. Net als alle andere lidstaten, heeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits samen met federaal minister van Landbouw Ducarme en Waals minister van Landbouw Borsus het belang van Europese samenwerking beklemtoond om deze crisis te overwinnen. De eerste prioriteit gaat naar de zorgverlening, maar daarnaast is het verzekeren van de voedselbevoorrading essentieel.

Deze...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent