Startpagina Covid 19

Sima vanwege Covid-19 uitgesteld tot februari 2021

De Parijse landbouwbeurs Sima wordt vanwege de coronacrisis uitgesteld tot februari 2021. De beurs stond gepland voor november. Een groot aantal exposanten drong bij de beursorganisatie aan om uitstel. Februari was tot dit jaar overigens de vaste maand van de Sima. De verplaatsing naar november leidde tot controverse.

Leestijd : 2 min

De tweejaarlijkse beurs zou worden gehouden van zondag 8 tot en met donderdag 12 november. De Eima in het Italiaanse Bologna vindt dan plaats van woensdag 11 tot en met zondag 15 november. Of de Eima door gaat is onzeker, maar de beurs heeft nog geen uitstel of afstel gemeld. De verplaatsing van de Sima naar november werd door de Eima gezien als een aanval. Machinefabrikanten worden bij 2 gelijktijdige evenementen gedwongen tot het maken van een keuze. Sima besloot naar november te gaan, om niet in hetzelfde jaar als Agritechnica te zitten.

Nu gaat de Sima naar 21 tot en met 25 februari. Maar de beursorganisatie waarschuwt alvast dat haar ‘nieuwe ambities’ nog overeind staan. Zo zal SIMA in 2022 zoals gepland plaatsvinden in november (van zondag 6 tot donderdag 10 november 2022). De reden van het uitstel van de editie van 2020 ligt aan Covid-19. Fabrikanten zitten in financieel troebele wateren, en hebben allerlei logistieke problemen.

De komende beurs zal zoals eerder aangekondigd in het teken staan van innovatie. Zo zal een ruimte worden ingericht op conferenties, workshops… inclusief paviljoens voor start-ups en robotica. Ook wordt een hal ingericht voor beslissingsondersteunende software, drones, weerstations meetapparatuur etc.

Conferenties

Tijdens conferenties en debatten worden belangrijke onderwerpen waarmee boeren vandaag worden geconfronteerd behandeld. Onder meer: de verminderde beschikbaarheid van fytosanitaire producten, de gezondheid van planten en mensen, de CO2-voetafdruk van de landbouw en de vereenvoudiging en veiliger maken van het werk op het erf.

Bovendien zullen opleiding en werkgelegenheid meer dan ooit worden belicht om talent te helpen en te ondersteunen. Een nieuwe ruimte genaamd ‘Sima Talent’ zal dus centraal in de tentoonstelling worden geplaatst om informatie te geven over de opleidingen die de sector biedt.

Jan Cees Bron

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken