Startpagina Covid 19

Machinebeurs Eima naar februari, Space afgeblazen

De Italiaanse machinebeurs Eima wordt vanwege corona verplaatst van november 2020 naar februari 2021. De Franse veeteeltbeurs Space schort de editie van 2020 eveneens op vanwege het virus. Eerder al werd de Franse machinebeurs Sima verplaatst naar februari volgend jaar. De Agritechnica staat ook in 2021 gepland waardoor het dus een bomvol beursjaar wordt.

Leestijd : 2 min

De Eima geldt na het Duitse Agritechnica als de grootste machinebeurs in Europa. De beurs trok vorig jaar 2.000 standhouders en 317.000 bezoekers. De voorzitter van de organiserende federatie agrotechniek in Italië, Alessandro Malavolti, stelt in een verklaring dat reizen binnen de EU nog te onzeker is. In sommige landen worden maatregelen versoepeld, maar niet overal en zeker niet overal in dezelfde mate. De beurs is verplaatst naar 3 tot en met 7 februari.

Op de oorspronkelijke data, 11 tot en met 15 november, zal de Eima via haar website een ‘digitale editie’ laten doorgaan. Eerder werd de Sima al verzet van november naar februari. De Sima zal plaatsvinden van 21 tot en met 25 februari. In 2022 komen de beurzen beide weer in november op de kalender, dus opnieuw in elkaars vaarwater. In 2021 zullen ook de uitgestelde machinebeurs Agritechnica (november), Agrotechniek Holland (nog geen nieuwe datum) en de Brusselse Agribex-beurs (december) plaatsvinden.

Space ook uitgesteld

Voor de veeteelt is de Space-beurs in Rennes een belangrijke beurs. De beurs trekt normaal 1.400 exposanten, waarvan een derde van buiten Frankrijk, en ruim 100.000 bezoekers. Van de bezoekers komen 14.000 mensen uit het buitenland. Volgens de organisatoren van de Space is de beurs, die op het schema stond voor 15 tot en met 18 september, onmogelijk te verenigen met de coronabeperkingen.

Jan Cees Bron

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken