Startpagina Actueel

Ruilverkaveling Zondereigen gunstig voor natuur en landbouw

De waterloop het Merkske, op de grens tussen Vlaanderen en Nederland, is de ruggengraat van het ruilverkavelingsproject van Zondereigen. Mede dankzij de ruilverkaveling kreeg de landbouw in de streek nieuwe kansen en ontstond een aaneengesloten en grensoverschrijdend natuurgebied van 1000 ha groot. Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA) kwam de resultaten op 22 juli bekijken.

In de enclavegemeente Baarle-Hertog op de grens met Nederland heeft de recente uitbreiding van het natuurgebied rond de waterloop het Merkske al snel voor de komst van zeldzame fauna en flora gezorgd. Onder meer de boomkikker, kamsalamander en geoorde fuut hebben er al een thuis gevonden, net als planten zoals oeverkruid, knolsteenbreek of moeraswolfsklauw.

De uitbreiding van het beekdal van het Merkske tot een gebied van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken