Startpagina Paarden

Stal van het Notenhof uit Kaprijke

Vijftien jaar geleden zijn Paul Matthijs en Karline Notteboom in de Haflingerwereld terecht gekomen. “De Haflinger is onze passie geworden en onze dagelijkse bezigheid”, benadrukt Karline.

Leestijd : 1 min

Op dit moment hebben zij 4 Haflingers waarvan een driejarige Oostenrijkse importmerrie Salina (v. Liz Nostalgier) en een driejarige ruin Allegro van het Notenhof (v. Liz Alcantara). Deze laatste is net geleerd voor het aangespannen rijden. “Eigenlijk rijden alle vier onze Haflingers aangespannen, zowel enkelspan als dubbelspan”, gaat Paul verder. “Dagelijks zijn we bezig met onze zelfgefokte Allegro van het Notenhof. Soms rijdt Allegro samen in de koets met zijn moeder Ilona van ’t Jansveld. Naar keuringen gaan, fokken en met koets rijden zijn onze favoriete bezigheden.” En ondertussen samen met hun Haflingers genieten van de natuur.

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken