Startpagina Actueel

Aveve kiest voor groene energie door plaatsing van zonnepanelen op nieuwe winkels

De Aveve-winkels van Arvesta, die recent het vernieuwde winkelconcept kregen aangemeten, zijn voortaan ook uitgerust met zonnepanelen. Voor de plaatsing en de installatie van de panelen koos Arvesta voor energieleverancier Engie.

Leestijd : 1 min

Naast zonnepanelen liet Aveve ook al weten spaarzame ledverlichting te plaatsen in haar nieuwe winkels, die het energieverbruik verder moet verlagen, en te voorzien in de opvang van regenwater voor het gieten van de planten.

Wat betreft de toelevering van de goederen aan alle Aveve-winkels gebeurt dit al sinds 2013 vanuit het klimaatpositief logistiek centrum in Wilsele, waar gebruik wordt gemaakt van warmtepompen, zonnepanelen en ledverlichting.

Stefan De Clercq (Arvesta): “Met het nieuwe winkelconcept willen we de winkels klaarmaken voor de toekomst. Hierbij is een duurzame aanpak ontzettend belangrijk en zonnepanelen, die onze winkels in staat stellen om zelf te voorzien in hun energiebehoefte, passen helemaal in dat plaatje.”

LV-Arvesta

Lees ook in Actueel

Zuivelindustrie vraagt rechtszekerheid en ontwikkelingsruimte

Melkvee De zuivelindustrie stond in 2022 voor gigantische uitdagingen. Daarbij was het doorrekenen van de sterk gestegen prijzen voor melk en andere grondstoffen alvast de lastigste uitdaging. Zo steeg de melkprijs op 1 jaar tijd met 47%. De onzekerheid over de beschikbaarheid van voldoende melk in de toekomst weegt op de sector.
Meer artikelen bekijken