Startpagina Actueel

Koningin Mathilde bezoekt nieuwe productielijn van melkfabriek Inex

Koningin Mathilde bezocht woensdag 30 september een duurzame productielijn van Inex in het Oost-Vlaamse Bavegem (Sint-Lievens-Houtem). De melkfabriek produceert een PET-fles met minimaal 25% gerecycleerd materiaal, die ook een stuk lichter is. Dat betekent ook winst tijdens het transport. De koning zou oorspronkelijk ook deelnemen aan het bezoek, maar moest verstek geven omwille van de doorbraak in de federale regeringsonderhandelingen.

Leestijd : 1 min

Mathilde werd verwelkomd door een een groep schoolkinderen en krijgt een uitgebreide rondleiding in de melkfabriek, een familiaal zuivelbedrijf. Het bezoek eindigde in de productielijn, die bijna 10 miljoen euro heeft gekost. De nieuwe flessen hebben geen aluminium afdekfolie en kunnen horizontaal in de koelkast bewaard worden.

Inex geeft werk aan 430 personeelsleden en koopt melk in bij 455 lokale melkveebedrijven in een straal van 100 kilometer rond Bavegem.

Belga

Lees ook in Actueel

PAS-reeks (8): Wat betekent het stikstofdecreet voor gemengde veebedrijven?

Veeteelt Op 22 februari 2024 werd het stikstofdecreet gepubliceerd. Daarin zijn de reductiedoelstellingen voor de verschillende diercategorieën opgenomen. Een exploitant kan de PAS-referentie 2030 ook realiseren binnen het geheel van de diersoorten varkens, pluimvee en rundvee op het bedrijf. Dit is het principe van ‘intern salderen’.
Meer artikelen bekijken