Startpagina Paarden

‘Stal van de Zoetemond’ uit Koekelare

Familie Guido Vandecasteele is een bekende trekpaardenfamilie. Guido kreeg als klein kind de microbe mee van zijn grootvader en vader. Het waren echte kenners maar jammer genoeg te vroeg overleden. Hierdoor ging veel kennis verloren.

Leestijd : 1 min

Guido huwde in 1987 met Monique en ook zij kreeg stilletjes interesse. Ze kregen vier kinderen waarvan er drie geïnteresseerd zijn in de trekpaarden. Momenteel staan er 7 paarden op ‘Stal van de Zoetemond’.

Astra van de Zoetemond is de stammoeder, afkomstig van de Nederlandse kampioenhengst Udo van Brandevoort. Vandaar de bruine kleur. Astra zette de hengst Bas van de Zoetemond op de wereld. Hij werd op driejarige leeftijd goedgekeurd en op zevenjarige leeftijd goedgekeurd voor het leven; Hij kreeg in Chimay de eerste categorie met zijn afstammelingen. Twee dochters hiervan zijn terug op de hoeve: Martine en Rika du Blanc Bois, beiden met veulen van Senateur van Hoeve de Eik. Verder lopen er nog de éénjarige merrie Mona en de tweejarige Nadia van de Zoetemond (Senateur van Hoeve de Eik), kleindochters van Sarah van de Zoetemond. Ze is volle zus van Astra. “Al onze paarden zijn geleerd en nemen regelmatig deel aan provinciale en nationale prijskampen”, vertelde Guido. “Wij hopen dit nog jaren te kunnen verderzetten.”

B.L.

Lees ook in Paarden

Internationale veulenprijskamp

Paarden Een week na de bijgevoegde hengstenkeuring van het Belgisch trekpaard, waren de trekpaardvrienden alweer te gast in Manège Heidebos in Oosteeklo, maar deze keer voor de veulenprijskamp.
Meer artikelen bekijken