Startpagina Paarden

‘Stal van ter Vliet’ uit Boekhoute

Sinds 2011 is familie Geert Van den Hauwe uit het Oost-Vlaamse Boekhoute een fervente liefhebber van de Haflingers. ‘Dit gouden paard en zijn gouden karakter’ - zoals de Haflingers vaak worden genoemd – heeft het hart van alle familieleden gestolen.

Leestijd : 1 min

Regelmatig wordt er op recreatief vlak deelgenomen aan koetstochten, rassenvoorstellingen en keuringen.

Ondertussen bevindien zich op ‘Stal van ter Vliet’ negen haflingers die reeds veel erelinten en bekers hebben gewonnen en waarmee elk jaar wordt gefokt.

Voor 2018 zijn er al drie merries drachtig. Fier toonde Geert de rijkgevulde prijzenkast waarin de dubbele nationale driekleur die met Rajana werd behaald, het pronkstuk van de stal is geworden. Het is de hoop van familie Van den Hauwe dat ze met hun enthousiasme voor dit unieke familiepaard de interesse voor de Haflinger kunnen ondersteunen en nieuwe liefhebbers aantrekken.

B.L.

Lees ook in Paarden

Paardenpunt Vlaanderen op de bres voor paardenhouder

Paarden Deze keer hebben we het in onze reeks ‘Paard aan huis’ over de actualiteit. Tussen het alomtegenwoordige en ondertussen als een werkwoord beschouwd ‘verpaarden’ van Vlaanderen en de beleidsperiode 2024-2029 die eraan komt, zitten er ook doodgewone mensen met paarden. Dankzij PaardenPunt Vlaanderen wordt hun stem eveneens gehoord.
Meer artikelen bekijken