Startpagina Paarden

‘Stal van de Kapelhoeve’ uit Kalmthout

Zo’n 25 jaar geleden kocht Alfons Van Overveld uit Kalmthout zijn eerste trekpaard: de bruine merrie Mirte van de Vliersteeg, een dochter van de Nederlandse kampioenhengst Udo van Brandevoort.

Leestijd : 1 min

Sindsdien is er in de ‘Stal van de Kapelhoeve’ aardig wat gefokt. “Ondertussen zijn er zeker meer dan 50 veulens geboren”, vertelde Fons “en mijn vrouw Agnes weet perfect wanneer ze gaan veulenen.” Over zijn paarden: “Op dit ogenblik heb ik 8 paarden waaronder 2 veulens van dit jaar. De 10-jarige Madame van de Kapelhoeve heeft haar zevende veulen; haar halfzuster Marieke een hengstveulen (Gamin van de Lindenhoeve) en Mare een blauw merrieveulen van Tibo van Luchteren.”

Verder zijn er nog Maxima (2 jaar), Milia (1 jaar) en Margo (1 jaar). Zijn beste merrie is Madame van de Kapelhoeve die op verschillende prijskampen al kampioene is geworden. En niet te vergeten: drie goedgekeurde hengsten: Michel (naar Nederland), Miel (naar Frankrijk) en Matthijs (naar Duitsland) werden in Kamthout gefokt. En Fons staat er niet meer alleen voor want zijn kleinkinderen Silke (13 jaar, kan al vlechten), Inte (11 jaar) en Jorre (9 jaar) zijn echte trekpaardenliefhebbers geworden. Opvolging verzekerd.

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken