Startpagina Actueel

Romain Cools: ‘Ook onderzoek van Nieuw-Zeeland tegen antidumpingprijzen van aardappelverwerkers is foutief’

Na Colombia, Zuid-Afrika en Brazilië is nu ook Nieuw-Zeeland een onderzoek gestart naar antidumpingprijzen tegen België en Nederland tegen aardappelverwerkers. “Ook in dit dossier zullen we aantonen dat ze fout zijn”, zegt Romain Cools, waarnemend CEO Belgapom.

Leestijd : 1 min

De grote kracht van onze wereldwijd vermaarde aardappelproducten geeft af en toe aanleiding tot jaloezie, en vooral tot antidumpingmaatregelen van derde landen die niet op feiten zijn gestoeld.

Vergelijking appelen met citroenen

“Conclusies dat onze marges bijvoorbeeld kleiner zouden zijn dan in die landen dan bij ons, is vaak het gevolg van het vergelijken van ‘appelen met citroenen’ en dat hebben we ook al verschillende keren aangetoond”, reageert Romain Cools, waarnemend CEO Belgapom.

Na onder meer Colombia, Zuid-Afrika en Brazilië is nu ook Nieuw-Zeeland met een onderzoek naar antidumpingprijzen tegen België en Nederland gestart. Dat heeft men gemeld aan de Europese commissie. “Ook in dit dossier zullen we aantonen dat ze fout zijn. Het feit dat de Europese Commissie op basis van deze foutieve berekeningen in het Colombia-dossier zelf naar de Wereld HandelsOrganisatie is getrokken is het bewijs hiervan.”

Op basis van recente berichten sluit hij ook niet uit dat er zelfs een frietoorlog met... Amerika op komst kan zijn.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Europees parlement keurt versoepeling milieuvoorwaarden GLB goed

Boerenprotest Europarlementariërs gaven woensdag 24 april in Straatsburg groen licht voor het voorstel van de Europese Commissie om enkele milieuvoorwaarden van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) te versoepelen. Deze en andere versoepelingen moet de administratieve belasting voor Europese landbouwers verlichten.
Meer artikelen bekijken