Startpagina Actueel

Flanders’ Food bestaat 15 jaar: van innovatiecentrum tot speerpuntcluster

Flanders’ Food bestaat 15 jaar en dat werd met een online evenement gevierd. “Iedereen heeft de smaak van innovatie te pakken”, zegt Jan Vander Stichele, voorzitter van Flanders’ Food en Fevia.

Leestijd : 1 min

In 15 jaar is Flanders’ Food uitgegroeid van innovatiecentrum tot speerpuntcluster. In deze rol zet Flanders’ Food nu ook in op internationale samenwerking en strategisch basisonderzoek. “Onder meer de hoge drempel voor bedrijven richting innovatie en samenwerking met de kennisinstellingen werd zichtbaar verlaagd”, zegt Jan Vander Stichele, voorzitter van de raad van bestuur van Lotus Bakeries, voorzitter van Fevia én voorzitter van Flanders’ Food.

De voedingsbedrijven bereiden zich ondertussen voor op wat er bijvoorbeeld binnen 10 jaar op ons bord komt. “Om de komende jaren nog beter te kunnen inzetten op zowel toegepast onderzoek als op ondersteuning van de vele kmo-voedingsbedrijven in Vlaanderen, gaan we verder inzetten in pilootinfrastructuur”, aldus Inge Arents, directeur van Flanders’ Food. Zo is er al jaren een samenwerking met de Food Pilot van ILVO.

Fevia

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken