Rusland verlengt embargo op Europese voedselimport tot eind 2021

De sancties, opgelegd door Poetin, zijn al sinds 2014 in voege en zijn een reactie op de westerse economische sancties die er kwamen na de Russische annexatie van de Krim.
De sancties, opgelegd door Poetin, zijn al sinds 2014 in voege en zijn een reactie op de westerse economische sancties die er kwamen na de Russische annexatie van de Krim. - Foto: Pixabay

Poetin ondertekende een decreet om de sancties nog eens met een jaar te verlengen. Westerse voedingsmiddelen, vooral uit de Europese Unie, mogen daardoor niet geïmporteerd worden in Rusland. De maatregel is al sinds augustus 2014 in voege en is een reactie op de Amerikaanse en Europese sancties tegen Rusland, hoewel het Kremlin zelf benadrukt dat het vooral de eigen landbouw wil ondersteunen.

De westerse sancties zijn het gevolg van de rol van Moskou in het Oekraïense conflict en de annexatie van het Oekraïense schiereiland de Krim. Het import-embargo is nu al voor de vijfde keer verlengd. In juni verlengde de Europese Unie haar economische sancties tegen Rusland al met 6 maanden. Die sancties, die alle Russische sectoren viseren, hebben het land in de grootste economische recessie sinds het begin van het millennium geduwd.

Belga

Meest recent

Meest recent