Startpagina Actueel

Eerste editie van ‘Festival van de Toekomst’ in onderzoeksserre Agrotopia in Roeselare

De provincie West-Vlaanderen organiseert tussen 2021 en 2025 3 edities van een 'Festival van de Toekomst'. Dat vertelde gedeputeerde Bart Nayaert (CD&V) bij de toelichting van de aangepaste meerjarenplanning van de provincie. Met het festival is het de bedoeling om, vertrekkend vanuit provinciale realisaties, bezoekers te inspireren over de mogelijkheden van de toekomst. De eerste editie vindt plaats in september 2021 in Agrotopia Roeselare, de onderzoeksserre van Inagro.

Tijdens de eerste editie van het Festival van de Toekomst, van 23 september tot en met 3 oktober volgend jaar, komt er aan de voet van de dakserre van Agrotopia een belevingsuniversum. Gedurende twee weekends kan het publiek er in de exporuimte de landbouw, biodiversiteit en voeding van de toekomst ontdekken. Daarbij wordt ook een breed toegankelijk avondprogramma voorzien.

Complexe problemen oplossen met behulp van computers...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Wolf die rondzwierf in woonwijken doodgereden

Veeteelt Na een zwerftocht van 4 dagen vanuit Hoogstraten naar Sint-Job-in-'t-Goor en Zoersel is de rondtrekkende wolf, die vaak op sociale media verscheen, vrijdagmiddag 10 mei doodgereden in Zoersel. Dat meldt de vzw Welkom Wolf.
Meer artikelen bekijken